WNL-baas ligt niet wakker van ‘zure’ Volkskrant

Foto: Roland J. ReindersWNL-baas Bert Huisjes ligt niet wakker van de kritiek van televisierecensent Jean-Pierre Geelen op de Margreet Spijkers-show WNL Opiniemakers, het enige WNL-programma op prime time. Dat vertelt hij in Nieuwe Revu. Geelen is niet overtuigd van het prestigeproject van de jonge omroep en noemde het in de Volkskrant ‘radio maken op tv’. “Als Geelen zuur reageert, dan vind ik dat alleen maar mooi“, aldus Huisjes. “Het zou pas erg zijn als de Volkskrant ons zou omarmen.”

Huisjes vindt dat het prima gaat met de talkshow. “We zijn niet ontevreden met die 300.000 kijkers na vier afleveringen op het lastige NPO2 met voetbal op het andere net. Het is een aardig programma dat nog kan groeien.

Toch klink ‘een aardig programma’ zuinig voor een prestigeproject als WNL Opiniemakers. “Dat snap ik allemaal, maar we zijn echt een kleine zender. We hebben een dealtje kunnen maken met Omroep Max over die studio en maken het met dezelfde redactie als het gelijknamige programma op de radio – wat Geelen weet natuurlijk.”

Het is een low budget programma, maar we wilden het tóch maken. We willen niet zoals PowNed één programma doen maar ambities tonen en tegelijk op het belastinggeld letten.”

WNL Opiniemakers trok woensdag 410.000 kijkers naar NPO 2.

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen