Winston Gerschtanowitz: ‘Veel reacties op coming out’

Winston Gerschtanowitz heeft veel reacties gekregen op zijn bekentenis in RTL Boulevard dat hij last heeft van een dwangneurose. Dat vertelde hij vanochtend op Radio 538. Een paar keer per dag moet Gerschtanowitz iets exact 7 keer aanraken. “Een dwangneurose is iets dat herkenbaar is en dus in kleinere mate bij heel veel mensen voorkomt. Ik dacht dus: ik doe mijn coming out. Even hoopte Gordon nog dat het een andere coming out was, maar het is dus een kleine neurose“, zegt hij.

Gerschtanowitz deed de onthulling in de uitzending van maandag en heeft sindsdien een hoop reacties gekregen. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik in de afgelopen twee dagen toch een hoop mensen heb gehad die mij aanspraken en zeiden: ‘Ja, ik herken dat wel eigenlijk.’ Het is allemaal heel onschuldig.

Het zijn van die gekke kleine dingen, aldus Gerschtanowitz. “Als ik op een straat loop moet ik in het midden van de tegel lopen en alles wat ik doe bereken ik met 7. Tijdens de show schrijf ik ook heel vaak 7 op mijn draaiboek. Ik ben wel blij dat het 7 is en niet 428!”

De presentator gaat er luchtig mee om. “Ik denk dat het voor veel mensen herkenbaar is dat je jezelf soms iets verplicht te doen, waarvan je eigenlijk denkt: dat is eigenlijk raar, waarom doe ik dat?

Gerschtanowitz deed de onthulling, omdat het in RTL Boulevard ging over de dwangneurose-show van Jan Kooijman. “Laten we voorop stellen dat het niet in de buurt komt bij de mensen die in het programma van Jan Kooijman zitten. Die hebben een groot probleem.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen