‘Willem Holleeder wilde Peter R. de Vries vermoorden’

Foto: Nick van OrmondtWillem Holleeder wilde tv-ster Peter R. de Vries laten vermoorden. Dat blijkt vandaag uit een verklaring van zijn zus Astrid Holleeder tijdens het proces tegen de crimineel. Holleeder wilde De Vries dood hebben, omdat hij aangifte had gedaan van bedreiging én vanwege een meningsverschil over de verfilming van zijn boek De Ontvoering van Freddy Heineken. “Ik lig er niet zo wakker van. Hoort erbij. Anders had ik bij Libelle moeten werken”, zo reageert De Vries bij RTL.

Twee zussen en een ex-vriendin van Holleeder hebben belastende verklaringen tegen de topcrimineel afgelegd, zo werd gisteren bekend. De Vries zat in zowel De Wereld Draait Door als RTL Late Night om daarover te praten.

De Vries nam naar RTL Late Night enkele geluidsopnames mee die de zus van Holleeder heeft gemaakt. Hierop is te horen hoe de topcrimineel zijn eigen zus en haar kinderen bedreigde.

Holleeder is in rap tijd zijn imago als ‘charmante’ crimineel verloren. In 2012 kreeg Twan Huys veel kritiek, toen hij Holleeder interviewde in College Tour.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen