Wilders: ‘Dom dat PvdA en VVD tv-debat weigeren’

Foto: EenVandaagGeert Wilders vindt het niet slim van de PvdA en VVD om niet mee te doen aan het traditionele EenVandaag-debat. Dat vertelt de PVV-leider vandaag in De Telegraaf. Door de absentie van deze partijen komt EenVandaag nu met twee grote één-op-één-debatten: één tussen de leiders van PVV en D66 en één tussen die van CDA en SP. “Ik kan uren lachen om de domheid van Samsom en Rutte dat ze dat debat hebben laten schieten. Nu is het een strijd tussen Pechtold en mij. Ik verheug me erop!

Wilders heeft zin in de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. “Oh ja! Ik zit lekker in mijn vel. Ik heb zin in die debatten, zoals binnenkort met D66-leider Pechtold bij EenVandaag.

Voor Wilders blijft het bestrijden van de islam het belangrijkste speerpunt. “Dat is waar ik mee opsta en waar ik mee naar bed ga, dat is iedere seconde waar ik aan denk. Het gaat mij om het bestrijden van de islamisering van Nederland. Want de islam maakt Nederland kapot.

Wilders blijft er voor strijden. Op de vraag wat hij over vijf jaar wil zijn, zegt hij: “Dan hoop ik minister-president van Nederland te zijn.”

Af en toe kan ik ook wel ontspannen, hoor. De geweldige serie House of Cards is weer begonnen. Daar ben ik fan van.”

De politiek leiders van alle grote partijen, waaronder dus ook PvdA, PVV en VVD doen wél mee aan de tv-debatten van RTL 4 (5 maart), de NOS (11 maart) en Pauw (17 maart).

Het EenVandaag-debat tussen Pechtold en Wilders is op 16 maart, die tussen Emile Roemer en Sybrand Buma op 14 maart.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen