Wie is de Mol-finale voor het eerst live

De grote ontknoping van het vijftiende seizoen van Wie is de Mol is vanavond anders dan anders. Voor het eerst is de slotuitzending van het kijkcijferkanon namelijk een grote live-show. “Zo kunnen we iets laten zien van de hype die er rond dit programma is“, zegt presentator Art Rooijakkers in het AD. Het is wel even wennen, zegt hij. “Normaal nemen we de finale een maand van tevoren op, in een rustige, haast steriele omgeving. Geheel in lijn met het mysterieuze van Wie is de Mol.

Dit keer is de finale alles behalve steriel. “Nu staan we op een, waarschijnlijk, drukke plek en gaan in alle openheid vertellen hoe het zit. Dat is een scherpe tegenstelling.

Rooijakkers vindt dat de Mol, ofwel de saboteur, het dit jaar erg goed heeft gedaan. “Voor deze Mol, maar ook voor zijn voorgangers, heb ik onmetelijk respect.

De drie kandidaten die nog in de race zijn bij Wie is de Mol zijn Marlijn WeerdenburgMargriet van der Linden en Rik van de Westelaken. Eén is de winnaar, één de verliezer en één de Mol.

Vorig jaar keken er ruim 3,1 miljoen mensen naar de slotuitzending van Wie is de Mol. Het is de verwachting dat er dit jaar weer torenhoog gescoord wordt.

Wie is de Mol is om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen