Victor Reinier: ‘Opmerking Peter R. onzinnig’

Victor Reinier vond de opmerking die Peter R. de Vries vorig jaar maakte over de politieserie The Killing onzinnig. Dat vertelt de Flikken Maastricht-acteur in Veronica Magazine. De tweet van De Vries werd vorig jaar behoorlijk bespot door medegebruikers van Twitter. Reinier sluit zich aan bij de kritiek op de misdaadjournalist. “Peter is een aardige vent, maar dat was een onzinnige opmerking. Natuurlijk is het niet realistisch, want het is televisie“, zo laat de acteur weten. 

Flikken Maastricht is wel geloofwaardig, vindt Reinier. “Flikken is in de loop der jaren wel steeds geloofwaardiger geworden. We krijgen de wapens, auto’s en kleding bijvoorbeeld eerder dan de korpsen zelf.

We werkten daar met Erik van Rijsselt, die vanuit de politie in Maastricht alle scripts las om te checken of het klopte“, vervolgt hij.

Zijn vroegere serie Baantjer was een stuk minder geloofwaardig, meent Reinier. “Baantjer was iconisch, maar het had natuurlijk niets met de realiteit te maken. Je kunt er makkelijk gaten in schieten.

Ik weet nog goed dat er wel eens een ziekenbroeder tekst had en dan wisten we zeker dat hij het had gedaan; ziekenbroeders hebben namelijk nooit tekst“, zegt hij.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen