Tv-distributiebedrijf Absolutely Independent failliet

Voor het Nederlandse tv-distributiebedrijf Absolutely Independent, dat bijna twintig jaar geleden is opgericht door media-onderneemster Patty Geneste, is het faillissement aangevraagd. Dat meldt TBI Vision. Absolutely Independent is een bedrijf dat wereldwijd programma’s van vooral Nederlandse producenten distribueerde. De onderneming verhandelde veelal programma’s van de Publieke Omroep, waaronder Korenslag, Het Familiediner, Memories, Spoorloos en The Phone.

Absolutely Independent bedacht die formats niet zelf, maar verdiende aan de verkoop van opties en uiteindelijk licenties.

Patty Geneste richtte Absolutely Independent op in 1996 en was destijds naar eigen zeggen het eerste onafhankelijke Europese bedrijf dat programmaformats verhandelde.

In januari vorig jaar verkocht Geneste haar bedrijf aan de Noorse branchegnoot Nordic World. Dat bedrijf maakt nu ook bekend dat het failissement van Absolutely Independent is aangevraagd.

Volgens Nordic World-baas Espen Huseby is het personeelsbestand van Absolutely de afgelopen maanden al teruggebracht naar een ‘klein handjevol mensen’.

Ik, het management en de eigenaren van Nordic World zijn hier zorgvuldig doorheen gegaan en hebben geprobeerd de zaak om te draaien, maar we hebben de limiet bereikt”, zegt Huseby.

Geneste verliet Absolutely Independent in november, slechts een maand nadat de deal volledig rond was. Ze verschilde met de nieuwe eigenaren van mening over de toekomst van het bedrijf.

Geneste is niet bereikbaar voor commentaar. Wel twittert ze een spreuk: “Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen