Spannende avond voor Net5: nieuwe dramaserie

Het wordt een spannende avond voor Net5. Het tv-station, dat vooral gevuld is met buitenlandse series en films, begint met een nieuwe Nederlandse serie: Dagboek Van Een Callgirl met actrice Sanne Langelaar. Hoge kijkcijfers zijn belangrijk, omdat Nederlands drama erg duur is. Om risico’s te beperken, is de serie gebaseerd op een Engelse tv-hit. Net5 hoopt op vele honderdduizenden kijkers. “Ja, dat zou te gek zijn. Maar we doen geen voorspelling over kijkcijfers“, aldus Langelaar.

Dagboek Van Een Callgirl gaat over een ogenschijnlijk normale vrouw die een geheim dubbelleven leidt als callgirl in Amsterdam. “Als je het op z’n Jambers zegt: ‘Overdag is het een gewone vrouw, maar ’s avonds is zij prostituee’“, grapt ze in het Radio 538-programma De Avondploeg.

Langelaar twijfelde flink toen ze de hoofdrol kreeg aangeboden. “Ik moest hier echt even over nadenken. Toen ze me op auditie vroegen, ging ik op YouTube kijken en zag ik alleen maar compilaties van alle seksscènes. Toen dacht ik: waarom vragen ze mij hiervoor? Het leek me verschrikkelijk.”

Toen is ze het scenario gaan lezen. “En dat was verschrikkelijk goed geschreven. Het is wel een rol waar ik veel mee kan. Toen ging ik praten met mijn ouders en vriend om te vragen wat zij ervan vonden.”

Haar vriend heeft er geen moeite mee. “Het scheelt dat hij ook een acteur is en weet hoe die seksscènes worden opgenomen. Je doet een soort choreografie en dat is niet sexy. Naast je staat een heel zweterige camera-assistent. Dat is echt niet sexy.”

Aan een kijkcijfervoorspelling waagt Langelaar zich niet. “Maar de serie is wel wat anders en nieuws. Het is wel gemaakt voor een vrouwelijke doelgroep, maar er zullen ook mannen op de bank zitten die het leuk vinden om te kijken. Ik ben er heel trots op.”

Dagboek Van Een Callgirl begint om 20.30 uur op Net5 en staat tegenover de RTL 4-hit Help Mijn Man Is Klusser met John Williams en de redelijk bekeken moestuintjeshow van Tooske Ragas op NPO 1.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen