RTL Verkiezingsdebat bewust tegenover Wie is de Mol

RTL 4 baalt er niet van dat het grote RTL Verkiezingsdebat vanavond tegenover de finale van kijkcijferkanon Wie is de Mol staat. “Dit wisten we toen we de datum prikten“, zegt een woordvoerder van RTL in het AD. De Wie is de Mol-finale trok vorig jaar meer dan 3 miljoen kijkers, maar toch koos RTL 4 voor een frontale aanval. “Je kunt niet zomaar elk moment kiezen. En we wilden graag de eerste zijn met een verkiezingsdebat. Toen kwamen we op deze datum uit. Het is niet anders“, aldus de zegsman. 

Het RTL Verkiezingsdebat is het eerste grote tv-debat tussen de grote politiek leiders in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen, maar het zou zomaar kunnen dat de kijkcijfers wat tegenvallen, helemaal nu smaakmaker Geert Wilders heeft afgezegd.

Frits Wester verwacht in elk geval een spannend debat. “Kan het kabinet na 18 maart wel verder met nieuw beleid of loopt de machine gewoon vast en zijn deze verkiezingen de onvermijdelijke voorbode van een nieuw kabinet?

De politici die in debat gaan zijn Mark Rutte (VVD), Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Alexander Pechtold (D66) en Sybrand Buma (CDA).

De Wie is de Mol-finale en het RTL Verkiezingsdebat beginnen om 20.30 uur op NPO 1 en RTL 4. Beide uitzendingen zijn live.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen