RTL-baas Bert Habets tevreden over jaarcijfers 2014

Foto: Kastermans FotografieBert Habets, de algemeen directeur van RTL Nederland, is erg tevreden over de jaarcijfers 2014. Dat heeft RTL vandaag laten weten. Habets’ mediabedrijf, onderdeel van RTL Group, boekt een omzet van 457 miljoen euro en een winst van 103 miljoen euro. “Terugkijkend op 2014 ben ik trots. In de eerste plaats omdat we vorig jaar 25 jaar deel uitmaakten van het medialandschap in Nederland. Ten tweede omdat we ons succes wederom hebben bestendigd“, reageert hij.

De omzet steeg met twee procent ten opzichte van 2013, maar de winst bleef gelijk. “Ondanks de goede prestaties van het Nederlands elftal tijdens het WK en de Olympische Spelen hebben onze tv-zenders opnieuw sterk gepresteerd“, aldus Habets.

De digitale activiteiten van RTL lieten volgens hem een sterke groei zien. “En dat heeft geresulteerd in een toename van de online display en video inkomsten“, zegt hij. “Daarnaast hebben we onze VOD-activiteiten uitgebouwd met de lancering van Videoland.com.

We hebben met succes een kentering teweeg gebracht in onze live entertainment activiteiten en gekapitaliseerd op onze doorlopende investeringen in film. Dit alles is het resultaat van teamwork, ondernemerschap en flexibiliteit.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen