Rik van de Westelaken slaat kritiek in de wind

Foto: John KramerRik van de Westelaken, de winnaar van Wie is de Mol 2015, ligt niet wakker van de kritiek van een paar recensenten dat hij als journalist niet thuishoort in een realityshow. Dat schrijft hij vandaag op de NOS-site. Van de Westelaken trekt zich er niets van aan. “Dat mogen ze zeker vinden, maar ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om dit avontuur mee te maken. Want ik ben niet alleen journalist maar ook gewoon een mens, met zijn onschuldige eigenaardigheden en liefhebberijen.

De presentator van de NOS heeft juist veel gehad aan zijn achtergrond. “Ik had juist veel aan mijn journalistieke ervaring om de Mol te ontmaskeren, door te observeren, vragen te stellen, informatie te winnen en feiten te checken.”

Wel vond hij het als journalist lastig om een geheim met zich mee te dragen. “Je hebt geen idee hoe lastig het is voor een journalist om dagelijks het laatste nieuws te vertellen en dan ineens een jaar lang een geheim te bewaren.

Dat staaltje zelfbeheersing viel me best zwaar, want ik wilde maar wat graag aan iedereen vertellen wat een heerlijk avontuur Wie is de mol? was.

De finale van Wie is de Mol 15 trok donderdagavond meer dan 3 miljoen kijkers.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen