Radio 538 wil Ruud de Wild ook niet op ander tijdstip

Radio 538 wil absoluut niet verder met dj Ruud de Wild, ook niet op een ander tijdstip of in het weekend. Dat vertelt directeur Jacqueline Smit vandaag in het AD. De Wild moet zijn radiostudio op 1 september afstaan aan zijn opvolgers Coen Swijnenberg en Sander Lantinga. “Zijn contract wordt niet verlengd. Of hij naar een andere zender wil, weet ik niet. Ruud is zich aan het beraden op zijn toekomst. Een ding is zeker: op dit station zullen we hem niet meer horen“, aldus Smit.

Voor het eerst sinds 2010 scoorde Radio 538 in de periode december-januari meer luisteraars dan 3FM, “maar we staan met de middagshow in de belangrijke jongerendoelgroep 20 tot 34 jaar nog op een derde plaats achter 3FM én Q-Music.

Daarom komen Coen en Sander na de zomer naar Radio 538. “Met hen hopen we die noot te kraken.

Radio 538 en Coen en Sander hebben elkaar toevallig ontmoet. “We raakten spontaan aan de praat tijdens een of ander radio-evenement. Daar besloten we weer eens een koffie te drinken.

De grootste verandering voor hen is de overstap van een publieke naar een commerciële radiozender. “Dat betekent minder ‘dit is de Coen en Sander Show’ en meer ‘je luistert naar 538’. Hun wens is verfrissing. Je krijgt straks niet te horen wat ze bij 3FM deden.

Overigens heeft Radio 538 geen plannen om Edwin Evers de laan uit te sturen.

Lees ook:

Coen en Sander doen groeten aan Ruud de Wild (18 februari 2015)
Coen over ontslag Ruud: ‘Dat gaat nou eenmaal zo’ (4 februari 2015)
Ruud de Wild feliciteert Coen en Sander (3 februari 2015)
Ruud de Wild niet welkom bij 3FM (3 februari 2015)
Radio 538 bevestigt komst Coen en Sander (3 februari 2015)
Ruud de Wild ‘overvallen’ door geruchten (2 februari 2015)

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen