Patty Geneste woest op Nordic World

Media-onderneemster Patty Geneste is woest op het Noorse bedrijf Nordic World, dat vorig jaar haar bijna twintig jaar oude bedrijf Absolutely Independent overnam. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. Nordic World heeft het faillissement van Absolutely Independent aangevraagd. “De overname was niet om het personeel of een strategische fit. Het lijkt erop dat het puur was om contracten in handen te krijgen, om die omzetstromen te scoren. De rest was onbelangrijk“, zegt ze nu in het dagblad.

Na de overname kwam Geneste bij Nordic in dienst als adviseur, maar in november werd haar consultancycontract per direct ontbonden wegens ‘disloyaliteit aan de ceo’. Toen viel voor Geneste het kwartje.

Volgens Geneste is het aanvragen van het faillissement een paniekreactie op de rechtszaak die zij heeft aangespannen bij de rechtbank in Oslo. Ze eist onder meer een vergoeding voor de beëindiging van het consultancycontract en niet-betaalde huur van kantoorpanden.

Dit is gewoon een wanhopige actie om onder de claim uit te komen”, aldus Geneste. Volgens haar heeft Nordic ‘nul interesse in de toekomst van mijn oude bedrijf’.

Absolutely Independent is een bedrijf dat wereldwijd programma’s van vooral Nederlandse producenten distribueerde. De onderneming verhandelde veelal programma’s van de Publieke Omroep, waaronder Korenslag, Het Familiediner, Memories, Spoorloos en The Phone.

Patty Geneste richtte Absolutely Independent op in 1996 en was destijds naar eigen zeggen het eerste onafhankelijke Europese bedrijf dat programmaformats verhandelde.

In januari vorig jaar verkocht Geneste haar bedrijf aan de Noorse branchegnoot Nordic World.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen