Passion-verslaggever Bridget gelooft niets van Bijbel

Bridget Maasland, die dit jaar de rol van verslaggeefster heeft bij het bijbelse tv-evenement The Passion, gelooft helemaal niets van de Bijbel. Dat zegt de SBS 6-ster vandaag in het AD. Maasland merkt bij haar eigen Shownieuws dat verhalen vaak vervormd worden. Laat staan met een verhaal als die in de Bijbel, die duizenden jaren oud is. “Als ik zie hoe moderne roddels elke week anders zijn, is het bijna onmogelijk dat de geschiedenis van het christendom echt zo verliep. Daar geloof ik echt niet in.”

Het lijkt erop dat EO en KRO er een sport van maken om niet-gelovige sterren te strikken voor The Passion. Maasland is één van velen. “Ik vraag me serieus af of het verhaal van Jezus wel is zoals het nu wordt verteld. Wat hij zou hebben meegemaakt is zó verschrikkelijk lang geleden“, zegt ze.

Maasland doet vooral mee aan The Passion, omdat ze van een Shownieuws-collega had gehoord dat het zo leuk is. “Mijn Shownieuws-collega Renate Verbaan deed het 2 jaar geleden, en ik kan me haar enthousiaste verhalen nog herinneren. Dus heb ik zonder enige aarzeling ‘ja’ gezegd.

The Passion is donderdag te zien op NPO 1.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen