NPO 1 populairste tv-zender op Twitter

Foto: NOSVan alle Nederlandse televisiezenders is NPO 1 de tv-zender waarover het meest getwitterd is in de eerste maanden van 2015. Dat heeft de NPO vandaag laten weten. Wekelijks werden er ruim 45.000 tweets over de programma’s op NPO 1 verstuurd en werden tussen de 11 en 15 miljoen tweets over de zender gezien door twitteraars. “Het NOS-programma Nederland Kiest: De Uitslagen heeft in week 12 de meeste Twitteraars bereikt, in totaal ruim 200.000“, aldus een woordvoerder van NPO. 

Ook populair op social media was het tv-programma Nieuwsuur op NPO 2. “Rondom de uitzending van 23 februari over het verkiezingsdebat werden bijna 4000 berichten op social media geplaatst, goed voor ruim 7 miljoen impressies.”

De aflevering van 4 maart over de ‘bonnetjesaffaire’ leverde 3.000 berichten op. “De aankondiging van het vertrek van de bewindspersonen Opstelten en Teeven deed veel stof opwaaien met 4.600 berichten.”

Meer tv-programma’s hadden succes op social media rondom de verkiezingen. Over Stemtinder – de kieswijzer-app gebaseerd op dating-app Tinder – van het VPRO-programma Zondag met Lubach op NPO 3 werden ruim 5000 berichten geplaatst op social media die samen goed waren voor maar liefst 7.500.000 impressies.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen