Net5 haalt nog twee series van de buis

Foto: TROSNa het schrappen van de maandagserie Scandal, stopt Net5 ook per direct met de dinsdagseries Dokter Hart en Jane The Virgin vanwege lage kijkcijfers. Dat heeft de tv-zender bekendgemaakt. Net5 bracht gisteren ineens een dubbele aflevering van Dokter Hart op de buis, waardoor het derde seizoen snel kon worden afgesloten. Eigenlijk was het de bedoeling om de komende weken verder te gaan met het vierde seizoen, maar daar kan de kijker – in elk geval voorlopig – naar fluiten. 

Door onaangekondigd het slot van Dokter Hart 3 uit te zenden, was er geen plek meer voor Jane The Virgin. Die serie beleefde daardoor vorige week zijn laatste aflevering. Net5 is midden in het eerste seizoen met die serie gestopt.

Kijkers van Net5 reageren woedend op Facebook. “Lekker dan, dit stond dus niet in de gids. Mis dus gewoon de laatste seizoensaflevering. Gek he, dat mensen op een gegeven moment niet meer naar Net5 kijken. Jullie draaien zelf alle series de nek om…”, klaagt Annemieke.

Marjan denkt daar hetzelfde over. “Na het gezeur gister met Scandal nog een reden om maar geen series meer bij jullie te gaan volgen. Heeft niet zoveel zin op deze manier.

Ooit was Net5 een zeer populaire seriezender. Met series als Desperate Housewives en Grey’s Anatomy raakte Net5 in het verleden zelfs wel eens de magische grens van 1 miljoen kijkers aan.

Volgende week zendt Net5 een romantische komediefilm uit op dinsdagavond.

Update – Net5 is op zoek naar een beter uitzendmoment voor Jane The Virgin. Voor de kijkers die dinsdag de onaangekondigd uitgezonden seizoensfinale van Dokter Hart hebben gemist, zendt Net5 deze aflevering vanavond nogmaals uit om 00.30 uur.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen