Net5 haalt dramaserie Scandal van de buis

Foto: SBSNet5 stopt vanwege lage kijkcijfers per direct met de Amerikaanse dramaserie Scandal. De laatste aflevering op tv was gisterenavond te zien en trok vanaf half elf 151.000 kijkers. Dat heeft de zender laten weten. Midden in het derde seizoen houdt Net5 het voor gezien. “Op tv houdt het wegens tegenvallende kijkcijfers op. We begrijpen dat dit een schandaal is, maar elke maandag kun je op Kijk een nieuwe aflevering bekijken“, aldus de zender, verwijzend naar zijn on demand-platform.

Voor de afleveringen op Kijk moet de kijker wel betalen. “Daar wordt een vergoeding voor gevraagd, zoals dat bij vrijwel alle buitenlandse series het geval is. Als we Scandal gratis hadden kunnen aanbieden, hadden we dat zeker gedaan.”

De serie was te zien op de late avond, omdat het tweede seizoen vorig jaar teleurstelde op prime time. “Helaas bleek ook toen al dat niet alle kijkers op Scandal zaten te wachten. Met de nieuwe maandagavond hoopten we de serie nieuw leven in te blazen, maar het mocht niet baten.

Volgens de zender moeten programma’s nu eenmaal genoeg kijkers trekken. “Anders kunnen we de hoge kosten niet terugverdienen en het is dan meteen een duidelijk signaal van de kijkers dat ze liever iets anders zien.

Kijkers reageren zwaar teleurgesteld op het besluit van Net5. Volgende week brengt de zender op het tijdstip van Scandal herhalingen van Law & Order op de buis.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen