Manuel Venderbos uit onvrede weg bij EO

Foto: RTLManuel Venderbos vertrekt per 1 april bij de EO. Hij is klaar met de omroep. Dat laat de presentator vandaag blijken in een verklaring. De EO maakte in november al bekend dat het Vanderbos van de buis haalt als presentator, maar wilde hem wel behouden als programmamaker en regisseur. “The word is out. Per 1 april vertrek ik bij de EO. Geen grap. De koek is wel zo’n beetje op. Na 15 jaar vol ups en downs, hebben we moeten constateren dat we steeds meer uit elkaar zijn gegroeid“, zegt hij nu.

Venderbos voelt zich niet meer thuis bij de omroep. “Ik kan me niet meer vinden in de huidige koers, de visie en het vervolg. Er is afgesproken om niet uit te wijden over de ins en outs van mijn vertrek en dat respecteer ik. Ik kijk daarom liever terug op de talloze mooie radio- en tv-programma’s die ik heb mogen maken.”

Met frisse zin treedt Venderbos de toekomst tegemoet. “En nu ligt er een nieuwe toekomst voor me. Dat voelt vrij en spannend tegelijk. Spannend, want er staat nog niks vast. Maar vooral vrij, want ik barst van de nieuwe energie en heb ontzettend veel zin in een nieuw avontuur.”

Ik doe niets liever dan tv en radio maken, zowel voor als achter de schermen. Ik heb, denk ik, een goed idee voor de vooravond van SBS6. Ik zie mogelijkheden bij Omroep MAX. Ik flirt met mijn oude liefde Omroep West. Er zijn plannen voor pilots en een radiodemo is in de maak. Ik sta voor alles open!”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen