Linda de Mol vreest voor kijkcijferval Familie Kruys

Foto: TROSLinda de Mol vreest dat de kijkcijfers van haar komedieserie Familie Kruys gaan dalen. Dat heeft de tv-koningin laten weten aan RTL Boulevard. Familie Kruys begon zondagavond met maar liefst 2,5 miljoen kijkers, maar de pittige recensies op Twitter zijn ook De Mol niet ontgaan. “Ik las op Twitter ook wel gemengde reacties. Sommige mensen vonden het geweldig, maar er waren ook mensen die het niet zo veel aan vonden. Dan denk je: het scoorde ook om de nieuwsgierigheid“, zegt ze.

De Mol houdt rekening met veel afhakers. “Het zou zo maar kunnen dat er een aantal mensen gaan afhaken. Daar houd ik wel rekening mee. Maar dan nog: als er 1,8 miljoen overblijven, dan is het nog steeds succesvol. Dat is eng van zo gigantisch hoog beginnen. Die onzekerheid houd je toch.”

In tegenstelling tot gewoonlijk, stond De Mol maandagmorgen niet vroeg op voor de kijkcijfers. “Ik durf het bijna niet te zeggen, want normaal ben ik altijd ver voor de wekker wakker, omdat ik die cijfers wil zien, maar mijn zoon werd zondagavond 18 en dat waren we enorm aan het vieren, dus ik ben een beetje door de wekker heen geslapen.”

Uiteindelijk heeft ze pas om 8.45 uur gekeken. “En toen zag ik dat mijn telefoon ontploft was met allerlei appjes van mensen. Toen raadde ik wel een beetje dat het goed was, maar 2,5 miljoen en 2,4 miljoen had ik niet verwacht.”

Volgens De Mol kan ze haar kijkcijferzenuwen makkelijk opzij zetten voor de verjaardag van haar zoon. “Ja, dat was echt belangrijker. We zaten heel gezellig met de familie te eten. Heel modern met de ex erbij, dus de vader mijn kinderen, en zijn vriendin erbij. Alles was erbij. Dat vond ik veel belangrijker dan de start van de serie. Maar het is natuurlijk wel geweldig dat het zo goed gescoord heeft.”

Ze ontkent dat alles wat ze maakt sowieso een kijkcijferkanon wordt. “Dat lijkt zo, maar dat is echt niet zo. Ik heb echt niet de gouden formule of de toverstok waarmee het allemaal automatisch gebeurt.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen