Late night-nieuwsrubriek NOS op 3 van de buis

Foto: Fleur KoningDe late night-nieuwsrubriek NOS op 3 met presentatoren Mustafa Marghadi en Anic van Damme stopt. De laatste uitzending is aan het begin van de zomer. Dat heeft Karina ter Horst, chef van NOS op 3, bekendgemaakt. Ter Horst vindt het ‘stiekem best jammer’. “We vertellen onze verhalen het liefst zo breed mogelijk; online, op radio én televisie. De lange tv-uitzending is een belangrijk platform voor ons. Het is de plek waar we uitpakken met grote eigen nieuwsverhalen.

NOS op 3, de jongerenversie van het NOS Journaal, gaat zich volledig toeleggen op internet. “Daar gaan we onze reportages, verhalen en verslagen voortaan brengen. Beeld blijft daarbij een belangrijke rol spelen. Want als er iets is dat we goed kunnen, is het mooie, indringende video’s maken.”

Op het nieuwe online jongerenplatform NPO3.nl gaat NOS op 3 een ‘voortrekkersrol’ spelen in de nieuwsvoorziening. “En onze (video)producties blijven natuurlijk gewoon te zien op NOS.nl en onze eigen site.”

NOS op 3 verdwijnt niet helemaal van tv. “De korte televisiebulletins met het laatste nieuws blijven we gewoon maken. Daardoor blijft de verbinding tussen televisie, online en 3FM ook gewoon bestaan. Van alle kanten blijven we je dus bijpraten met het laatste nieuws.”

Gelukkig maar, want de afgelopen jaren hebben meerdere presentatoren de overstap naar de grote broer gemaakt. NOS Journaallezers Herman van der Zandt, Eva Jinek, Annechien Steenhuizen, Dionne Stax en Biem Buijs begonnen allemaal bij NOS op 3. Die talenten zullen we de komende jaren blijven kweken.”

Gisteren keken er tussen 23.01 en 23.20 uur slechts 102.000 mensen naar NOS op 3. De korte nieuwsflitsen tijdens de prime time-programmering kwamen niet boven de 150.000 kijkers uit.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen