Jeroen Dijsselbloem te gast bij Jeroen Pauw

Foto: EenVandaagJeroen Pauw heeft vanavond een grote naam uit Den Haag in zijn talkshow zitten: Jeroen Dijsselbloem, de minister van Financiën. De uitzending begint om 23.00 uur op NPO 1. Dat heeft de VARA laten weten. Op de avond van het eerste grote verkiezingsdebat, dat wordt uitgezonden door RTL 4, komt Dijsselbloem praten over de groei van de economie. Het CPB maakte vandaag bekend dat de groei in ons land aantrekt tot 1,7 procent dit jaar. “Een opsteker voor de regering“, zo laat de VARA weten.

Een groeiende economie is vaak goed nieuws voor de zittende regering, omdat dat het vertrouwen van de kiezers vergroot. Maar, zo vraagt de redactie van Pauw zich af, “Komt dit door het beleid van het kabinet?

Ook wil Pauw weten hoe de minister de begrotingsonderhandelingen ingaat. Gedoogpartners ChristenUnie, SGP en D66 staan met hun wensenlijst klaar. Zo dreigt Arie Slob (CU) met een boycot als de gaskraan weer verder open gedraaid wordt.

Verder ontvangt Pauw ook Jan Slagter, die zich boos maakt over de stand van zaken bij verpleeghuizen. Hij liet onderzoeken waar de miljarden voor de verpleegzorg aan worden besteed.

Tot slot beschouwt Pauw het verkiezingsdebat op RTL 4 na met deskundigen Ferry Mingelen en Dolf Jansen.

Concurrent RTL Late Night zit direct na het Verkiezingsdebat op RTL 4 en komt ook met een nabeschouwing. Daarvoor zijn Jan Jaap van der Wal en Wouke van Scherrenburg uitgenodigd.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen