Jan Slagter wil Netflix beconcurreren met urgent drama

Foto: MAXMAX-baas Jan Slagter wil met urgente programma’s de concurrentie aangaan met on demand-diensten als Netflix. Dat zegt hij vandaag in het AD. MAX maakt populaire dramaseries als Dokter Deen, Heer en Meester en Moeder Ik Wil Bij De Revue. “Het geheim van deze series is dat je iets moet brengen dat urgent is. Mensen moeten daar de volgende dag bij de koffieautomaat over praten. Dat is nodig voor de publieke omroep om de concurrentie met zenders als Netflix aan te gaan“, zegt hij.

Dokter Deen en Heer en Meester krijgen een vervolg, waardoor voor veel nieuwe series geen ruimte is. “Het probleem is dat onze dramaseries zo succesvol zijn. Daarom kunnen wij voorlopig niets nieuws brengen.

Moeder Ik Wil Bij De Revue wordt opgevolgd door Goedenavond Dames en Heren over de beginjaren van de Nederlandse televisie. “Het zijn herkenbare beelden voor een groot deel van Nederland.

De serie kost een kwart miljoen euro per aflevering. “Dat is veel goedkoper dan een reeks als Downton Abbey waarvan elk deel meer dan een miljoen pond kost. Wij doen het nog goedkoop.

Ik nodig bij deze dan ook staatssecretaris Sander Dekker uit om naar de eerste aflevering van Goedenavond, dames en heren te gaan kijken. En als hij het goed vindt, moet hij de volgende dag op zijn ministerie de vlag uitsteken.

 

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen