Jan Jaap van der Wal vond RTL-debat niet ‘knetterend’

Foto: Leendert JansenJan Jaap van der Wal vond het RTL Verkiezingsdebat helemaal niet zo ‘knetterend’. Dat zei hij gisterenavond tijdens een nabeschouwing in RTL Late Night. Van der Wal mocht als eerste op televisie zijn mening geven over het tv-debat. “Voor mij is duidelijk geworden dat Rick Nieman en ik een ander idee hebben bij een ‘knetterende avond’. Rick Nieman was de flexwerker van dienst en kwam af en toe in beeld om te zeggen dat het een ‘knetterende avond’ was en dat viel wel heel erg mee.” 

Het was niet zo knetterend, vindt de cabaretier. “Ik heb in mijn leven meer knetterende avonden meegemaakt dan dit.

Het RTL Verkiezingsdebat was het eerste grote tv-debat in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. “Het is een beetje bizar natuurlijk dat het over de provincie zou moeten gaan, maar dat het uiteindelijk ging over of we nou wel in oorlog zijn met IS of niet“, aldus Van der Wal.

Het had spannender gekund, vindt hij. “Wilders was er niet en dat vond ik wel jammer, want Wilders zorgt altijd wel voor een soort van vuurwerk. De vraag was dan wie de populistische kaart speelt, maar dat heeft Buma goed overgenomen.”

Wouke van Scherrenburg, die ook in RTL Late Night haar mening mocht geven, begreep de landelijke thema’s in het debat wél. “Ik vind het wel heel erg terecht dat dit debat wordt gehouden, want de hele Provinciale Statenverkiezingen gaat in wezen alleen maar over het voortbestaan van dit kabinet.

Het RTL-debat werd ook nabeschouwd in Pauw. Ferry Mingelen noemde het daar een ‘leuk debat’, Jeroen Dijsselbloem vond het ‘inhoudelijk’ en Dolf Jansen vond het prettig dat de politici elkaar uit lieten praten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen