Harry de Winter begrijpt verkoop Talpa niet

Tv-maker Harry de Winter begrijpt niet waarom John de Mol zijn productiehuis Talpa wil verkopen. Dat heeft hij laten weten op BNR Nieuwsradio. De Winter heeft geen idee wat de reden is. “Ik vind het ingewikkeld om te bedenken waarom. Ik kan me goed voorstellen dat hij denkt: ik heb het nu wel gezien, ik wil een rustiger leven leiden en ik verkoop het“, aldus De Winter. “Misschien gaat hij zich de laatste jaren wel ontzettend met SBS bezighouden. Maar hij is slechts voor een deel eigenaar.

De Mol is in gesprek met de Britse tv-zender ITV over de verkoop van Talpa. Voor het geld hoeft hij het niet te doen, want sinds de verkoop van Endemol in 2000 is hij miljardair.

Mogelijk wil De Mol bewijzen dat hij twee keer een succesvol bedrijf kan opbouwen en verkopen. “Ik denk dat er niemand in de hele tv-wereld is die eraan twijfelt of John de Mol het kan“, stelt De Winter echter.

Wel vindt De Winter het een prestatie van formaat. “Meestal presteren creatieve mensen in hun leven één keer heel hoog, maar John heeft het echt twee keer gedaan. Na Big Brother, dat de tv-wereld volledig veranderd heeft, heeft hij het nu nog een keer gedaan met The Voice.”

Zelf verkocht De Winter ooit zijn tv-bedrijf IDTV. “Ik was 48. Achteraf gezien is dat een beetje vroeg. Ik denk dat we allemaal types zijn, ikzelf, John en Joop, die in het harnas sterven.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen