Gerard Joling: ‘Mark Rutte staat zwarte dag te wachten’

Politiek commentator Gerard Joling laat weer van zich horen. Hij verwacht dat de regering van Mark Rutte een zwarte dag te wachten staat op 18 maart, als de Provinciale Statenverkiezingen gehouden worden. Dat vertelt de SBS 6-ster op zijn weblog. Joling, die de PvdA recentelijk nog ‘achterlijk’ noemde, vindt het kabinet niets. “Natuurlijk moeten wij stemmen. Op wie in godsnaam? Er breken donkere dagen aan, volgens mij voor de coalitie. Wat een land! Een slappe aanpak van veel dingen.” 

Er is van alles mis, vindt hij. “Jongeren met gedragsproblemen, fraude, geen krachtige politici en bestuurders, verspilling van belastinggelden, asielbeleid, judaïsme en extremisten. Niemand durft grenzen te stellen. Onze tolerantie wordt onze ondergang!

Joling denkt dat Rutte en zijn kompanen straks op hun sodemieter krijgen. “Ik denk dat het op 18 maart een zwarte dag wordt voor het kabinet.”

De zanger laat ook nog weten dat hij een aversie heeft tegen windmolens en dus fel tegen de plannen voor windmolens in de Noordzee is. “Niet te geloven, iedereen is er tegen. Het is reteduur en niet rendabel. Ze staan vaker stil, dan dat ze draaien.”

Ik erger mij groen en geel aan die subsidies die hiervoor gegeven worden. Laat de energiesector zelf investeren in energie!

Lees ook: Gerard Joling vindt PvdA achterlijk (10 februari 2015)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen