Geert Wilders zegt RTL Verkiezingsdebat af

Foto: EenVandaagGeert Wilders doet vanavond niet mee aan het RTL Verkiezingsdebat. Hij heeft zijn deelname zojuist afgezegd. Dat heeft chef politieke redactie Kees Berghuis van RTL Nieuws laten weten. Wilders zou op prime time op RTL 4 in debat gaan met de leiders van de vijf andere grootste partijen, maar, zo meldt Berghuis: “Geert Wilders doet vanavond NIET mee aan het RTL-verkiezingsdebat in de Rode Hoed. Hij is ziek. De PVV maakt geen gebruik van de mogelijkheid een vervanger te sturen.

De politiek leiders die vanavond wél in debat gaan op RTL 4 in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zijn Mark Rutte, Diederik Samsom, Emile Roemer, Alexander Pechtold en Sybrand Buma.

Adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein van RTL Nieuws: “We vinden het jammer, maar stappen in overleg met de vijf andere partijen nu over op plan-B. We hebben het format aangepast en verwachten een mooie eerste confrontatie tussen de landelijke hoofdrolspelers.

Het eerstvolgende grote tv-debat waar Wilders aan meedoet is het één-op-één-debat met Alexander Pechtold, dat EenVandaag heeft georganiseerd. Dat debat is te zien op 16 maart.

De zes politiek leiders, waaronder dus ook Wilders, staan verder nog tegenover elkaar in een debat van Pauw (11 maart) en de NOS (17 maart).

Het RTL Verkiezingsdebat begint om 20.30 uur op RTL 4.

Dit zei Wilders vorige week over het RTL Verkiezingsdebat:

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen