Geert op bezoek bij ‘verschrikkelijk mens’ Jeroen Pauw

Jarenlang liep hij met een grote boog om Pauw & Witteman heen, maar voor het grote Provinciale Staten-debat in Pauw maakt Geert Wilders vanavond wél tijd in zijn agenda. De PVV-leider zal zijn bezoek aan het programma zien als een moetje, want in het verleden heeft hij zich niet mals uitgelaten over gastheer Jeroen Pauw en oud-collega Paul Witteman. “Dat zijn verschrikkelijke mensen“, zei hij onomwonden. “Al word ik 90, ik zie me nooit gaan naar die verschrikkelijke Pauw & Witteman.

Wilders noemde Pauw en Witteman ‘linkse nozems’ die ‘eenzijdige journalistiek bedrijven’. De PVV-leider zei bovendien dat hij ‘nog nooit zo’n verschrikkelijk programma had gezien’. “Al krijg ik een miljoen, dan ga ik nog niet.

Pauw hoeft de hoop echter niet op te geven. Enkele maanden nadat Wilders die uitspraken deed, veroverde Paul Witteman alsnog het hart van de geblondeerde PVV-baas.

Toen Wilders in juni 2010 als enige kwam opdagen bij een door Paul Witteman geleid slotdebat van de NOS, kwamen de twee nader tot elkaar. “Het is een heel aardige man. Ik heb niets tegen die man. Ik heb iets tegen zijn programma”, zei hij toen.

Het was Pauw & Witteman zonder Pauw en met Wilders erbij. Misschien moeten we het nog een keer doen.

Inmiddels krijgt Witteman zelfs nieuwjaarswensen van Wilders.

Wilders, en de leiders van de andere vijf grootste partijen, beginnen vanavond om 23.00 uur aan het Pauw-debat op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen