Geen ‘grappige’ MH17-beelden in TV Draait Door

De makers van De TV Draait Door, de dagelijkse rubriek met grappige filmpjes in De Wereld Draait Door, doen niets met ‘grappige’ fragmenten tijdens pijnlijke nieuwsgebeurtenissen. Dat vertelt redacteur Eef Pelkmans in Mikro Gids. Soms krijgen de makers merkwaardige tips binnen. “Het vals ons op dat de kijker dat morele kompas niet altijd heeft. We kregen zelfs tips binnen van beelden van de ramp met de MH17 en de schietpartij bij Charlie Hebdo, bijvoorbeeld van een struikelende politieagent.

Daar twijfelt de redactie van De TV Draait Door niet eens over. “Dat zijn zulke schrijnende gebeurtenissen: dat gaan we niet laten zien“, legt ze uit.

Desondanks gebeurt het nog steeds dat DWDD soms mensen voor het hoofd stoot. “Ja, maar we reageren alleen als we echt verkeerd zijn geweest. Eén keer hadden we bijvoorbeeld een man met een Limburgs accent verkeerd verstaan; dan sturen we een bloemetje.

Verder zetten we een spotlight op wat al op tv is geweest. Als mensen willen klagen, dan moeten ze dat doen bij de oorspronkelijke uitzender.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen