‘Comedyshow Arie Boomsma is niet grappig’

Het nieuwe ‘komische’ debatprogramma Larie van Arie Boomsma is alles behalve grappig. Dat vindt tv-recensent Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant, zegt hij vandaag in de krant. Larie begon zondagavond en zorgde voor een kijkcijferdip in de programmering van NPO 3. Terecht, vindt de gerenommeerde tv-recensent. “Improvisatietheater op televisie – als dat niet lachen wordt. Dat werd het dus niet“, oordeelt Geelen. “De mondhoeken wilden niet één keer omhoog krullen.

Geelen is onverbiddelijk. “Alle chemie tussen uitvoerders en huiskamer ontbrak, zowel de ‘grappen’ als de stellingen waren te geforceerd om ook maar enige spontaniteit te suggereren.

Het contrast met het aansluitend uitgezonden Zondag met Lubach, dat alweer toe was aan zijn tweede seizoensfinale, kon volgens Geelen niet ‘schrijnender’.

De NPO 3-avond begon zeer goed met 789.000 kijkers voor 3 Op Reis en 821.000 kijkers voor Smeris, maar toen Boomsma in beeld kwam, stortte de tv-zender volledig in. Er keken 218.000 mensen.

Toen Boomsma weer uit beeld was, klommen de kijkcijfers van NPO 3 weer wat omhoog. Zondag Met Lubach wist 564.000 kijkers te vermaken.

Boomsma scoorde 52 procent onder het avondgemiddelde van NPO 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen