Chantal Janzen voelt zich geen verliezer

Chantal Janzen heeft niet het gevoel dat ze in Duitsland in een strijd verwikkeld is met Sylvie Meis. Dat zei de RTL 4-ster zaterdag in Goor Draait Door. Janzen trekt met haar Duitse programma The Voice Kids veel minder kijkers dan het gelijktijdig uitgezonden Let’s Dance van Meis. “Het programma wat zij presenteert, Let’s Dance, is daar volgens mij al acht jaar het allergrootste programma, dus ik ben wel de laatste die dacht: daar gaan wij wel even over heen“, aldus Janzen op tv.

Meis’ omroep RTL wint daar bijna altijd, meent Janzen, die voor Sat.1 werkt. “Ook bij Sat.1 hebben we dus helemaal niet het idee dat we verliezen. Het is daar gewoon de grootste.”

Op de vraag of RTL en Sat.1 daar te vergelijken zijn met RTL en SBS hier, zegt Janzen: “Het zijn wel twee hele grote commerciële zenders. Je hebt ook de publieke omroepen daar. Er zijn daar zo veel zenders. De ene keer is die de winnaar, de andere keer die. Dat is net als hier natuurlijk.”

Voor de derde week op rij heeft Janzen vrijdagavond kijkers verloren in Duitsland. Na 3 miljoen voor de eerste, 3,4 miljoen voor de tweede, 2,8 miljoen voor de derde en 2,5 miljoen voor de vierde, wist de vijfde aflevering van The Voice Kids 2,4 miljoen kijkers te boeien op Sat1.

Let’s Dance trok in de algemene doelgroep 4,5 miljoen kijkers.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen