BNN met datingshow zonder fratsen

Foto: Nick van OrmondtHet kon de afgelopen jaren niet gek genoeg met dating-tv. RTL 4 liet moeders een partner zoeken voor hun kind in Wie Trouwt Mijn Zoon, Net5 liet kandidaten daten in het donker, bij RTL 5 werd er in Adam Zkt Eva naakt gedate op een tropisch eiland en bij BNN moest elke date in Love At First Kiss worden afgetrapt met een innige zoen. Vanavond gaat BNN terug naar de basis met First Dates: vrijgezelle dames en heren ontmoeten elkaar mét kleren aan in een verlicht restaurant. 

First Dates, het nieuwe programma van BNN, regelt voor zoekende singles een eerste date. In een restaurant dat zich onderscheidt van alle andere restaurants omdat iedereen er vrijgezel is.

De camera’s zijn onbemand en klein. “Dat heeft het voordeel dat de stellen vrij snel vergeten dat ze worden gefilmd“, zegt producent Maarten van Dijk van BlazHoffski. “Glinsterende ogen, maar ook ongemakkelijke stiltes: als een ware voyeur volg je alles op de voet.”

Van Dijk vindt dat de tv-show er filmisch uitziet. “Dat komt omdat we per tafel tussen drie camera’s kunnen schakelen. Je ’zapt’ snel van het ene gezicht naar het andere. Het is op een heel filmische manier gedraaid.

Na het succes in Engeland hoopt Van Dijk ook op hoge kijkcijfers bij ons. “Daar is het zo’n succes dat er al drie series zijn gemaakt.”

First Dates is om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen