Bert van der Veer vindt NPO 2 ‘afvalputje’

Bert van der Veer, regisseur van Pauw en voormalig baas van RTL 4, vindt dat NPO 2 flink onder handen moet worden genomen. Dat heeft hij laten weten op BNR Nieuwsradio. NPO 3 is sterk aan het verjongen, waardoor informatieve programma’s in rap tempo plaatsmaken voor streetwise-producties, stelt Van der Veer. “Voor de wat kwalitatievere, interessante, spraakmakende programma’s die niet zo zeer gericht zijn op jongeren, is zo langzaam aan geen plaats meer bij de NPO.”

Van der Veer doelt op programma’s zoals College Tour of Metropolis.  “NPO 2 biedt dat niet. Dat is een beetje het afvalputje voor de oude idealen geworden waar serieuze talkshows en serieuze documentaires elkaar afwisselen. NPO 2 kan echt wel een refreshment-operatie gebruiken.”

Hoewel Van der Veer ervaring heeft met het leiden van tv-zenders, voelt hij zich niet geroepen om NPO 2 zelf door de wasstraat te slepen, zei hij vanochtend even voor elf uur. “Ik vind dit tijdstip al vroeg om bij BNR te verschijnen, laat staan dat ik elke dag naar kantoor zou moeten komen.”

Met de nieuwe, meer op jongeren gerichte programmering boekt NPO 3 momenteel veel succes. Vooral Mindf*ck was de afgelopen maanden veel bekeken op de tv-zender.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen