‘Wat heeft iedereen toch tegen Eva Jinek?’

Foto: MAXDWDD-bekendheid Fidan Ekiz begrijpt niet waarom Eva Jinek vrachtladingen kritiek over zich heen krijgt. Dat heeft de journaliste vandaag laten weten op Radio 1. Ekiz leest elke dag wel een mening over Jinek. “Het houdt gewoon niet op. Ik denk echt: ooit gaat iemand echt promoveren op het onderwerp ‘Nederland en Eva Jinek’. Nu vraag ik me af: wat hebben al die mensen toch zó tegen Eva Jinek? Het interessante is dat de zure reacties niet alleen van het boze twittervolk komen.” 

Die komen namelijk ook van de reguliere media, aldus Ekiz. “Bijvoorbeeld van een eindredacteur van RTL Nieuws. Van nota bene RTL Nieuws. Van kranten als De Telegraaf, Spits, Metro en het AD. Ze vallen allemaal over Eva Jinek.

Het moet in de Nederlandse cultuur zitten, stelt ze. “Wat is toch de reden dat Nederland niet kan omgaan met vrouwen die er goed uitzien en tegelijkertijd ook intelligent zijn? Daar hebben we het hier over.”

In het buitenland is dat anders. “In de VS, Turkije en Duitsland is de combinatie beauty en brains echt veel vanzelfsprekender. De Twan Huysen en Paul Wittemannen zijn daar niet zelden vrouwen, die gewoon net uit de missverkiezing zijn komen lopen.”

In Nederland lijkt het wel of je pas een betrouwbare indruk hebt als je grijs bent en je haar kort draagt. En vooral geen gelakte nagels.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen