Tweede seizoen voor politieke serie De Fractie

De politieke dramaserie De Fractie, waarin fictie, realiteit en actualiteit elkaar kruizen, krijgt een tweede seizoen. Dat hebben de VPRO en producent Column Film vandaag bekendgemaakt. Het eerste seizoen van De Fractie, een serie over de fictieve politieke partij VPN, loopt tot en met 16 maart, waarna in het najaar maar liefst twintig nieuwe afleveringen op de buis komen. Ook dan zal de fictieve verhaallijn worden doorspekt met actuele feitjes, dankzij een unieke productionele aanpak.

Joost de Wolf, hoofd drama VPRO: “We zijn blij, met dank aan betrokkenen én NPO2. Want een dergelijke politiek/journalistieke serie is erg belangrijk in deze tijd. Plek voor kwalitatief en innovatief tv-drama wordt hiermee ondersteund.

Gijs van de Westelaken, producent en initiatiefnemer: “Femke Halsema en ik zien ernaar uit om samen met de excellente schrijvers, cast en crew snel te gaan werken aan de nieuwe reeks van De fractie.

De Fractie begon medio januari met 713.000 kijkers op NPO 2. De tweede en derde aflevering kwamen uit op 373.000 en 308.000 kijkers.

De Fractie is elke maandagavond te zien op NPO 2.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen