Forse kritiek op EO-verhaal over ‘genezen’ homo

Een interview met een ‘genezen’ homo op de jongerensite van de EO, leidt op sociale media tot forse kritiek, onder meer van BNN-ster Tim Hofman. Dat blijkt uit een rondgang op Twitter. De 19-jarige Thony krijgt van EO’s jongerenplatform Beam een podium om te vertellen over zijn ‘genezing’. “Hij verkleedde zich als vrouw, gebruikte harddrugs, danste op het podium en had het ene vriendje na het andere. Thony was ieder weekend in de meest ordinaire gayclubs te vinden. Totdat God ingreep.

Thony vertelt in het interview over een zeer losbandig leven, uitgaan in seksueel getinte clubs, het dragen van mascara en zijn relaties die een dag na het eerste contact ontstonden. “Zo snel gaat dat in homoland.

De jongen omschrijft een ‘gay lifestyle’ als het opscheren van je haar, het smeren van ‘crème met een kleurtje’, het dragen van make-up en het dragen van handtasjes. “Andere homo’s namen mij als voorbeeld.

Thony: “Ik danste op het podium, verkleedde me als vrouw, gebruikte harddrugs, had het ene vriendje na het andere en ging vreemd. Ik deed letterlijk alles wat God verboden had.

‘Op het juiste moment’ greep God in, zegt hij. “God sprak zo duidelijk tot mij dat ik de relatie moest beëindigen, dat ik het heb gedaan. Nooit zal, kan, mag en wil ik nog een relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht.”

Reacties

Bespottelijk, vinden mensen op sociale media het verhaal. “Ontspoorde slet ziet het licht en dankt God op zijn blote knietjes. ‘Zo gaat dat in homo-land’. Donder toch op“, twittert Ben.

Lammert is geschrokken. “De EO is weer op de oude weg. Met een verhaal over een genezen homo vol vooroordelen en karikaturen over enge homo’s.

Daar denkt Jasper hetzelfde over. “Wat een goedkope lage manier om met geforceerde evangelische blijheid op een vileine manier af te geven op homo’s.

BNN-ster Tim Hofman steunt zijn medetwitteraars. “EO verspreidt leugens van ons belastinggeld. Gods bestaan is nooit bewezen en van homo kan je niet genezen.

Het interview met Thony is te lezen op de EO-site.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen