EO biedt excuses aan voor ‘bekeerde’ homo

Foto: SBSDe EO biedt zijn excuses aan voor het artikel over de ‘bekeerde’ homo Thony (19) op EO’s jongerensite Beam. Dat is te lezen op de homepage van Beam. De EO publiceerde het interview, waarin Thony vertelt over hoe God hem uit de gayscène trok, en schreef zelf een suggestieve inleiding over homo’s. Op Beam worden volgens de EO veel verhalen geplaatst, zodat daar over gediscussieerd kan worden. “Dat was ook onze bedoeling met het verhaal van Thony. Maar dat is niet gelukt.”

Volgens critici worden homo’s in het artikel weggezet als een ‘hedonistische orgie’. “Het heftige verhaal van Thony raakte bij veel homoseksuele lezers snaren van afwijzing, vervreemding en verdriet. Dat mag nooit het gevolg zijn van een verhaal, hoe oprecht onze bedoeling ook was“, aldus de EO.

De EO betreurt het. “Juist rond het onderwerp homoseksualiteit proberen we zo goed mogelijk de diverse opvattingen een plek te geven, omdat we homoseksuele (christen)jongeren willen bemoedigen volop zichzelf te zijn.”

Mochten we jou gekwetst hebben, dan spijt ons dat. Mocht je daar nog met ons over in gesprek willen, dan stellen we dat op prijs. Stuur dan een mail.

Lees ook: Forse kritiek op EO-verhaal over ‘genezen’ homo (12 februari), Expreszo met parodie op ‘genezen’ EO-homo (13 februari) en ‘EO zet gayscene weg als hedonistische orgie’ (13 februari).

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen