Endemol strikt YouTube-sterren ‘de Cinemates’

Foto: RTLTv-producent Endemol Nederland heeft YouTube-sterren Kevin Boerma en Peter de Harder, beter bekend als de Cinemates, in huis gehaald. Dat heeft het bedrijf laten weten. Endemol Beyond, de online video-tak van Endemol, maakt een online realityserie over het leven van Kevin (18) en Peter (21) op het nieuwe YouTube-kanaal World of Cinemates. “Onze activiteiten buiten de traditionele televisie business worden steeds groter en belangrijker“, legt Endemol-baas Laurens Drillich uit.

Hij vervolgt: “Met het oog op die ontwikkeling is het logisch om Endemol Beyond nu ook in Nederland uit te rollen. Zodoende kunnen we onze lokale producties koppelen aan de kennis en ervaring en de mogelijkheden van een bestaand, internationaal netwerk.”

Kevin Boerma is enthousiast. “Dit nieuwe kanaal vertelt het verhaal achter de Cinemates. Er komt een extra camera bij, dus je kunt nu letterlijk en figuurlijk over onze schouder meekijken, ook als we niet aan het werk zijn.

Zijn maatje Peter de Harder: “Het is natuurlijk een geweldige kans om samen te werken met een van de grootste producenten ter wereld. Niet alleen vanwege de expertise op het gebied van content, maar ook omdat de toekomst van online video hier serieus wordt genomen. We spreken dezelfde taal en dat zorgt voor een klik.

De introductie van Endemol Beyond op de Nederlandse markt volgt op de mondiale lancering van het bedrijf in november 2013, die werd ondersteund met een initiële investering van 30 miljoen euro.

Sindsdien is Endemol Beyond uitgegroeid tot een internationaal Premium Channel Network (PCN) van ruim 400 digitale videokanalen, met circa 27 miljoen abonnees en maandelijks meer dan 400 miljoen views.

SBS kondigde recent aan dat het een belang heeft genomen in het bedrijf Social1nfluencers, dat tachtig van de meest vooraanstaande Youtube-creators in Nederland vertegenwoordigt.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen