Coen Swijnenberg: ‘Niet voor het geld naar 538’

Coen Swijnenberg gaat niet voor het geld naar Radio 538. Dat heeft de presentator laten weten op Facebook. Swijnenberg maakt de overstap samen met Sander Lantinga. “‘De jongens kiezen voor het geld’ is een veelgehoorde uitspraak in dit soort situaties. Ja we gaan meer verdienen, maar lang niet zoveel als de bedragen die we eerder geboden hebben gekregen (en naast ons neer hebben gelegd). Als we voor het geld hadden gekozen waren we al veel eerder weggegaan“, zegt hij.

Geld speelt voor Swijnenberg geen rol. “Radio is mooiste medium dat er bestaat en dit soort beslissingen moet je nooit maken op basis van geld.”

Het duo maakt nu bijna negen jaar De Coen & Sander Show. “Dat het programma lekker ging werd ook opgemerkt door andere radiostations. Sander en ik hebben de afgelopen jaren her en der weleens een kopje koffie gedronken, of een hapje gegeten. Maar concrete aanbiedingen hebben we naast ons neergelegd want het was nog niet het moment om een overstap te maken.”

Nu wel, meent hij. “Want hoe ongelooflijk moeilijk ik het ook vind om afscheid te moeten nemen van 3FM…dit is het moment. Van de 12 jaar bij 3FM maak ik nu bijna 9 jaar de Coen & Sander show. We zouden dat natuurlijk heel goed nog een jaar of twee kunnen blijven doen, maar daarna zou het tijd worden voor iets anders. Voor ons persoonlijk, maar ook voor de zender.”

En we willen op het hoogtepunt gaan. Niet wachten tot er een moment komt dat we niet elke dag 100% voor de show geven, of -erger- jij als luisteraar ons zat zou worden. We hebben heel veel zin om onszelf nóg een keer uit te vinden en uit te dagen, nóg een keer die succesvolle middagshow op te gaan bouwen.”

Naar verluidt zullen Coen en Sander bij Radio 538 een vorstelijk salaris krijgen. Bij 3FM moeten ze genoegen nemen met een salaris van ruim twee ton.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen