Ruth Jacott wil graag weer naar Songfestival

Ruth Jacott zou het leuk vinden om nog eens naar het Eurovisie Songfestival te gaan, maar dan niet als hoofdact. Dat vertelt de zangeres vandaag in De Telegraaf. Jacott belandde in de jaren negentig eens op de zesde plek op het Europese liedjesfestijn. “De hoofdact wil ik niet meer zijn, die eer gun ik een ander. Het wordt namelijk nooit zo leuk als de eerste keer. Maar ik zou wel in het achtergrondkoor willen staan. Meedoen aan het Songfestival is zo’n mooie en bijzondere ervaring.

Het is een bijzonder podium, meent Jacott. “De sfeer, de spanning en dan de miljoenen mensen in heel Europa die het spektakel volgen… Echt fantastisch. Dus voor een bijrol in het koor mogen ze me absoluut bellen.”

Het is volgens Jacott niet zo dat ze per se in de spotlights wil staan. “Och, ik ben maar een eenvoudig meisje uit Suriname. Het artiestenvak is ook veel poeha en gebakken lucht.

Sommige artiesten zijn daarin gaan geloven en denken dat ze beter zijn dan een ander. Daar heb ik absoluut geen last van. Zingen is gewoon een vak, dat moet je niet te groot maken. Je moet het goed uitvoeren, zoals elk ander beroep.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen