René van der Gijp: ‘Blad VI wilde zeggenschap’

Foto: RTLRené van der Gijp stelt dat de samenwerking tussen zijn tv-show Voetbal International en het gelijknamige voetbalblad is stukgelopen, omdat de bladenmakers zeggenschap eisten. Dat heeft de voetbalanalist laten weten op Radio 538. RTL en de makers van het tv-programma wilden niet aan de eisen van het blad voldoen, aldus Van der Gijp. “Voetbal International dacht, omdat het tv-programma ook zo heet, dat zij zeggenschap zouden hebben. Dat hebben ze niet.”

De RTL 7-show wil zijn eigen koers varen. “Die Tom Hulsen, die hoofdredacteur van VI, dacht dat hij mede mocht gaan bepalen wie er bij ons aan tafel mogen zitten. Hij wilde ook liever dat er wat meer mensen van VI met regelmaat aan tafel kwamen. Dat doen wij gewoon niet, klaar. Wij zijn degenen die dat bepalen.”

Van der Gijp heeft wel wat begrip voor Hulsen. “Aan de andere kant kan ik het ook wel weer een klein beetje begrijpen, want je hebt een programma dat vernoemd is naar jouw blad en je hebt er eigenlijk niets over te zeggen.”

Dat het blad VI nu roept dat zij de samenwerking hebben beëindigd, omdat de tv-show te plat zou zijn geworden, is volgens Van der Gijp onzin. “Dat is het al vijf jaar. Dat is zo gegroeid, weet je wel. Als ik vijf jaar geleden iets over Sinterklaas zei, moest ik bij Johan Derksen komen en kreeg ik te horen dat het een voetbalprogramma is. Uiteindelijk is het gegroeid tot wat het nu is.”

Het moet ook niet alleen over voetbal gaan, meent Van der Gijp. “Het is van 300.000 naar 900.000 kijkers gegaan, dus de kijkers zullen het wel leuk gevonden hebben. Als er één is in Nederland die ons wijs kan maken dat we van 900.000 naar 1,2 miljoen gaat, dan doen we het gelijk. Maar je moet natuurlijk niet je oren laten hangen naar de hoofdredacteur van VI, die alleen van tv weet wat hij ervan ziet.”

Hoe de tv-show Voetbal International nu gaat heten, weet Van der Gijp niet zeker. “Ik denk dat het nu de René van der Gijp-show gaat heten“, lacht hij. “Nee, ik denk Voetbal Insite weer.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen