Rambam ontmaskert ‘hypocriete’ Rob Geus

Foto: John KramerHet verborgen cameraprogramma Rambam heeft uitgetest hoe zuiver op de graat Rob Geus is. De conclusie is dat de keurmeester van SBS 6 met twee maten meet. Dat meldt de VARA vandaag. Geus onderwerpt restaurants in zijn programma De Smaakpolitie aan strenge inspecties. Daarnaast heeft hij ook een eigen horecakeurmerk dat iedereen kan kopen. “En wanneer er wordt betaald is hij lang niet zo streng, zo blijkt uit onderzoek van het VARA-programma Rambam“, aldus de omroep.

In de seizoensopener van Rambam is te zien hoe presentator Lars Gierveld, onder een andere naam en als manager van een restaurant dat eerder in de Smaakpolitie te vies werd bevonden, interesse toont in het keurmerk van Geus.

Bij het bezoek zijn de punten waarop Geus het restaurant eerder afkeurde in exact dezelfde staat teruggebracht. “Nu er wordt betaald blijken de mankementen geen enkel probleem te vormen om het keurmerk te verkrijgen.”

In een reactie op de uitzending laat Rob Geus weten dat je De Smaakpolitie niet mag vergelijken met De Keus van Rob Geus. Het Keurmerk kijkt alleen of de voedselveiligheid in het geding is, terwijl de Smaakpolitie ook naar bouwvoorschriften en dergelijke kijkt, meent hij.

Rambam is woensdag om 22.00 uur te zien op NPO 3.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen