Paul de Leeuw: ‘Nationale Eettest leuker dan vorig jaar’

De Nationale Eettest die vanavond te zien is op NPO 1, is leuker dan de eerste editie van vorig jaar. Dat heeft presentator Paul de Leeuw laten weten op 100%NL. Er zit groei in, meent De Leeuw. “We hebben het vorige week opgenomen en ik vond hem leuker dan vorig jaar. Ook omdat het toen de eerste keer was. Het is heel leuk geworden. Het is met jurylid Janny van der Heijden ook heel leuk en we hebben heel leuke bekende Nederlanders. Het is gewoon een lekker programma.

Van der Heijden is van grote toegevoegde waarde, vindt De Leeuw. “Zij is meer dan alleen een zoetekauw. Zij is een culinair journaliste. Zij heeft de test vorig jaar ook gemaakt. Het varieert dus. Het gaat over gezond eten, maar ook over nieuw eten als sushi.

De test wordt niet alleen gemaakt door de kijkers thuis en de bekende Nederlanders, maar ook door het publiek in het studio. “We hebben ook heel veel leuke publieksvakken, waaronder foodbloggers, truckers en boeren. Als je een succesvol programma wil hebben, moet je er immers boeren in stoppen.”

Hen allen staat volgens de tv-ster een bijzonder test te wachten. “Het is een heel bijzondere test, waar je ook iets van opsteekt. Over hoeveel calorieën ergens in zitten of vitamine C. Het is heel grappig.

De Nationale Eettest is om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen