NOS twee uur na gijzeling weer live vanuit Hilversum

Ruim twee uur na de gijzeling in het NOS-gebouw, is het de omroep weer gelukt om live uit te zenden vanuit Hilversum. Twan Huys kwam om 22.20 uur als eerst in beeld vanuit de mediastad. Dat was te zien in de live-uitzending op NPO 1. NPO 1 ging om acht uur op zwart. Pas om negen uur begon een geïmproviseerde uitzending vanuit Den Haag met Ron Fresen. Door de ontruiming van het NOS-gebouw, kon de NOS pas vanaf 22.20 uur weer rechtstreeks uitzenden vanuit Hilversum.

Daar het NOS-pand nog niet was vrijgegeven, kwam Twan Huys in beeld als verslaggever op het Media Park. Het gesprek duurde niet lang door technische problemen.

Het lukte Ron Fresen uiteindelijk wel om uitgebreid te schakelen met verslaggever Martijn Bink, die de gijzeling van dichtbij heeft meegemaakt.

Optimaal waren de verbindingen met Hilversum om 22.30 uur nog niet, meldde Fresen. Wel kan de NOS live verslag doen van de persconferentie die na 22.30 uur begint in Hilversum.

Door de gijzeling, die een kwartier duurde, gingen naast het Achtuurjournaal ook programma’s als Nieuwsuur en Studio PowNed niet door.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen