NOS-directeur Jan de Jong bedankt RTL-collega’s

Jan de Jong, de algemeen directeur van het NOS Journaal, heeft op een persconferentie onder meer de collega’s van het RTL Nieuws bedankt. Dat was te zien in een live-uitzending op NPO 1. Het NOS-gebouw werd donderdagavond volledig ontruimd. “We stonden met z’n allen buiten in de sneeuw. Een plukje mensen hiervoor, een plukje mensen aan de zijkant, sommigen in de parkeergarage en een plukje mensen bij RTL, waar we liefdevol werden opgevangen. Dank daarvoor RTL.

De NOS-medewerkers hadden het niet makkelijk. “Sommigen hadden nog een jas mee kunnen nemen, anderen stonden te klappertanden in de kou in hun overhemd. Er was zelfs een collega die op zijn sokken buiten stond. Koud, maar veilig. Daar ging het in eerste instantie om.”

De Jong heeft nog meer partijen bedankt. “Dank aan twee geweldige mannen van de beveiliging, die werkelijk alles goed gedaan hebben wat je op dat moment goed kan doen. Ook dank aan de politie voor hun geweldig snelle actie.

Voorts natuurlijk dank aan alle technici en alle NOS-collega’s die het hoofd koel hielden en ervoor zorgden dat we zo snel mogelijk veilig buiten stonden.”

Het was een historische dag, aldus De Jong. “Volgend jaar bestaat het NOS Journaal zestig jaar, in 2016. Voor het eerst in die lange geschiedenis is er gisteren geen Achtuurjournaal uitgezonden.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen