NOS-baas twijfelde niet over uitzenden gijzeling

Marcel Gelauff, de hoofdredacteur van NOS Nieuws, heeft niet getwijfeld over het uitzenden van de gijzeling door en arrestatie van Tarik Z. in het NOS-gebouw. Dat vertelt hij vandaag in NRC Next. De beelden werden integraal uitgezonden op NPO 1. “Dat was een eigen besluit. Ik wist meteen: dit is heavy nieuws, ook in de context van de hele veiligheidsdiscussie. Hier is iets unieks gebeurd in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Dit móéten we uitzenden”, zo vertelt hij. 

Bovendien waren er volgens Gelauff erg veel vragen. “We wilden iedereen zo goed mogelijk informeren. Het filmpje gaf goed de essentie weer.

Gelauff vond het niet nodig de indringer onherkenbaar in beeld te brengen. “Soms gaat nieuwswaarde vóór privacy. Zeker als iets gebeurt wat de samenleving zó breed raakt.”

Vlak voordat donderdagavond het Achtuurjournaal begon viel Tarik Z. het NOS-pand in. Hij hield een moedige portier in gijzeling en eiste tien minuten zendtijd. Het hele NOS-gebouw werd ontruimd, waardoor NPO 1 een uur lang op zwart ging.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen