Margreet Spijker met ‘vrij rechts’ opinieprogramma

Foto: Roy BeuskerMargreet Spijker heeft haar ontslag bij RTL Nieuws definitief achter zich gelaten. De presentatrice kwam terecht bij WNL, waar ze in de luwte is begonnen, maar vanaf vandaag een nieuwe tv-show mag maken in de veel bekeken avonduren. Spijker is op prime time, om 21.15 uur op NPO 2, te zien met WNL Opiniemakers. Het is een breed debatprogramma. “De stellingen zijn vrij rechts, dat wel, en de onderwerpen liggen dichtbij de interesse van de gemiddelde Nederlander“, legt Spijker uit in Avrobode.

Spijker beaamt dat WNL Opiniemakers het zoveelste debatprogramma is, maar denkt toch iets toe te voegen. “Wat Opiniemakers onderscheidt, is dat de gasten geen hidden agenda hebben. Ze zitten er niet om iets te verkopen, maar puur om hun mening te geven.

Er zitten dus geen zwijgzame types in de show, belooft Spijker. “We nodigen alleen mensen uit die geen blad voor de mond nemen, zoals VVD’er Frits Huffnagel of strafrechtadvocaat Mark Teurlings.”

Een ander verschil is dat er niet altijd een tegenstelling wordt gezocht. “We zetten niet per se gasten tegenover elkaar die een andere mening hebben. In de basis kunnen ze het roerend met elkaar eens zijn, maar komt de een met andere argumenten of is de ander veel feller.

We hopen dat het programma een eyeopener kan zijn, dat kijkers denken: zo had ik het nog niet gezien.

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen