Maik begrijpt hype huis-, tuin- en keukentalentenjacht

Foto: Roy BeuskerMaik de Boer vindt het niet vreemd dat RTL 4 na NPO 1 (Heel Holland Bakt) en SBS 6 (Hollands Beste Bloemstylist) óók een huis-, tuin- en keukentalentenjacht op de buis brengt. Dat vertelt het jurylid van de RTL 4-show Door Het Oog Van De Naald aan Q-music. “Weet je wat het is? We zitten nu aan de top van het egocentrisme. We zitten allemaal in onze telefoon en op onze computer, we zijn alleen met onszelf bezig. Ik denk dat er weer een behoefte is aan terug naar de basis, die gezelligheid.

De Boer pleit voor een gezelligere wereld en wil daar op deze manier aan bijdragen. “We zouden wat vaker met elkaar moeten zijn, elkaar op straat groeten of een complimentje maken. Gewoon wat meer gezelligheid.”

Toch levert de naaishow vooralsnog vooral seksuele grappen op. “Met het programma wij nu aan het maken zijn, kun je alle grappen op een rij maken: mannen naaien met mannen, vrouwen naaien met vrouwen, zussen naaien met zussen, ga maar door.

Het gaat De Boer vooral om de naaiwedstrijd. “De winnaar wordt uiteindelijk hoofdredacteur van een naaitijdschrift en ze kunnen de naaimachine van hun leven winnen, ter waarde van zo’n 4000 euro. Dat is een mooie prijs.”

Door Het Oog Van De Naald, dat wordt gepresenteerd door Nicolette van Dam, is om 20.30 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen