Jeroen van Inkel blij met ‘koningsplek’

Jeroen van Inkel is er erg blij mee dat hij vanaf februari de ochtendshow van Radio Veronica mag presenteren. Dat vertelt hij vandaag in De Telegraaf. Van Inkel, die nu nog in de middag staat, vervangt Rick van Velthuysen. De nieuwe show krijgt de vertrouwde naam Rinkeldekinkel. “De ochtend is natuurlijk de koningsplek in radioland. Daar is de strijd het hevigst. Ik heb de afgelopen jaren met heel veel plezier in de middag gezeten, maar ik ga graag terug naar de morgen“, zegt de radiomaker.

De nieuwe Radio Veronica-baas Erik de Zwart is flink aan het schuiven in een poging de luistercijfers op te krikken. “Ons marktaandeel is de laatste jaren behoorlijk teruggelopen en station director Erik de Zwart denkt dat ik in de ochtend Radio Veronica het beste op de kaart kan zetten“, zegt Van Inkel.

Van Inkel heeft vertrouwen in de nieuwe ‘oude’ koers. “Radio Veronica kiest doelbewust voor de terugkeer een flink aantal pijlers uit het verleden, zoals Countdown Café, De Stemband en De Plaat en zijn verhaal. Daar hoort dan ook Rinkeldekinkel bij“, zegt hij.

Van Inkel gaat concurreren met Edwin Evers op Radio 538, Giel Beelen op 3FM en Mattie en Wietze op Q-music.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen