Jan Slagter wil geen hoofddoekjes bij Omroep MAX

Foto: TROSJan Slagter neemt geen presentatoren in dienst die een hoofddoekje dragen. Dat vertelt de baas van Omroep MAX vandaag op Twitter. Slagter reageert op uitspraken van de topmannen van de NPO, RTL en SBS, die beweren dat ze een nieuwslezer met hoofddoekje prima zouden vinden. De baas van Omroep MAX kan zich daar absoluut niet in vinden. “Hoofddoekjes welkom bij NPO, RTL en SBS. Niet bij MAX, ook geen keppeltjes en kruisjes bij onze presentatoren“, twittert hij.

Henk Hagoort, Bert Habets en Peter de Mönnink, de topmannen van de NPO, RTL en SBS, deden hun uitspraken tijdens de Broadcast Media Society. Daar werden ze gevraagd naar hun verwachtingen voor het nieuwe mediajaar.

Ze zeiden alle drie dat een moslima met een hoofddoek ook nieuwsprogramma’s zou mogen presenteren”, zei Frits Wester, die de bijeenkomst aan elkaar praatte.

In het islamitisch geloof is het gebruikelijk dat vrouwen zich bedekken met een hoofddoek. Op de Nederlandse televisie is de hoofddoek over het algemeen minder in beeld.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen