Ivo Opstelten: ‘NPO 1 te lang op zwart’

Foto: TROSIvo Opstelten vindt het niet kunnen dat NPO 1 donderdagavond tussen acht en negen op zwart ging door een ontruiming van het NPO-gebouw. Dat heeft de minister van Veiligheid laten weten aan de NOS. Door een verwarde 19-jarige jongen, die het NOS-pand binnenviel met een nepwapen, lag de nationale televisie even stil. “Dat kan natuurlijk niet. Op geen enkel moment kan dat“, aldus Opstelten. “Ik vind het überhaupt niet kunnen dat de Publieke Omroep ineens wegvalt. Dat kan niet“, zegt hij.

Opstelten benadrukt dat NPO 1 ook de rampenzender is. “Ik vind dat je moet kijken waardoor je zoveel mogelijk maatregelen hebt genomen dat dit soort situaties eigenlijk niet meer voor kunnen komen.

NPO 1 kon na negen uur uitzenden door een back-up, maar dat vindt Opstelten niet snel genoeg. “We gaan wel even kijken hoe het met de back-up van de rampenzender zit. Of dat allemaal stevig genoeg is georganiseerd.

Opstelten wil de alternatieven onderzoeken. “Een andere zender. We hebben natuurlijk RTL 4, de regionale omroepen.

Net als veel andere Nederlanders heeft Opstelten de NOS-uitzending op de voet gevolgd. “Ik was net terug uit Riga om direct weer vanuit Rotterdam naar Den Haag te gaan om dat te blijven volgen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen